2024. április 19. - Emma

Ornella Muti kisstílű adócsaló lenne?

Ornella Muti olasz színésznőnek meggyűlt a baja az olasz adóhivatallal: azzal gyanúsítják, hogy egy egyszerű trükkel - névleges lakhelyváltoztatással - ki akart bújni olaszországi adói egy részének megfizetése alól.
2008. február 25. hétfő 19:20 - Hírextra
Az adóhatóság szerint a római születésű színésznő valójában még mindig Olaszországban él, noha 1994-ben színleg Monte Carlóba helyezte át rezidenciáját. Egyebek között a díva utazásait használják fel bizonyítékként. Arra hivatkoznak, hogy az Egyesült Államokban, Párizsban és másutt tett utazásairól mindig Rómába foglalt visszautat - jelentette hétfőn a Corriere della Sera című olasz lap.

Másfelől azt is kiderítették az adónyomozók, hogy Muti sohasem használta hitelkártyáit Monaco adóparadicsomban, és ez nagyon szokatlan olyan valakitől, akinek elvileg ott az állandó lakhelye - hangoztatják az olasz adóhatóságok.

Muti, aki Az utolsó nő (L'Ultima donna/La derniere femme) című olasz-francia botrányfilmmel vált híressé 1976-ban, a nyolcvanas években pedig több vígjátékot forgatott Adriano Celentanóval, egyelőre nem reagált nyilvánosan a gyanúsításra. Az 1995 és 1998 közötti időszakra vonatkozóan már kötelezték egymillió euró adóhátralék befizetésére; most 1999-re és 2000-re vonatkozóan követelnek tőle az adónyomozók további 1,3 milliót.

Hasonló esete volt nemrégiben az olasz adóhatósággal Valentino Rossi hétszeres motorkerékpár- világbajnoknak, Mario Cipollini profi kerékpárversenyzőnek és Giancarlo Fisichella Forma-1 sztárnak. Mindhármójukon többmilliós adóhátralékot hajtottak be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását