2023. január 31. - Marcella

Bélyegen az Oscar-díjas színésznő

Bélyeget ad ki az olasz posta Anna Magnani (1908-1973), a legismertebb olasz színésznő, a neorealista film legnagyobb alakja tiszteletére, 100. születésnapjára. A bélyeg a filmszínésznő születésének pontos dátumakor, március 7-én jelenik meg. Anna Magnani
2008. február 23. szombat 11:30 - Hírextra
Ő volt az első olasz filmszínésznő, aki 1956-ban Oscar-díjat kapott a Tetovált rózsa című filmben nyújtott alakításáért. A szerepet kifejezetten Magnaninak írta Tennessee Williams amerikai drámaíró, aki első találkozásuk után azt mondta, hogy "soha nem láttam még ilyen szép nőt ekkora szemekkel, és a bőre színe, mint az elefántcsont" - idézte a legnagyobb példányszámú horvát napilap, a Vecernji List a Hina hírügynökség római tudósítását.

Anna Magnani nemzetközi karrierje Roberto Rossellini Róma nyílt város című filmjében játszott szerepével kezdődött. Ezután többek között forgatott Federico Fellinivel, Pier Paolo Pasolinivel, Luchino Viscontival s Jean Renoirral.

George Cukor Wild is the Wind (Vad a szél) című filmjében nyújtott alakításáért 1958-ban szintén Oscar-díjra jelölték.

Pier Paolo Pasolini Mamma Roma című, 1962-ben forgatott filmjében a főszerepet jutalomjátéknak szánta Anna Magnaninak. A kiváló színésznő sorsától szabadulni képtelen prostituáltat alakított, megrázó erővel. A filmet a magyar mozikban is játszották.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását