2024. május 2. - Zsigmond

"Marx és egy meztelen nő"

Ecuadori filmeket mutatnak be jövő hónapban a budapesti Cervantes Intézetben; a vetítéssorozat Sebastián Cordero "Egerek, patkányok és egyéb csatornatöltelékek" című filmjével indul március 11-én - tájékoztatta az intézet sajtóreferense az MTI-t.
2008. február 25. hétfő 08:50 - Hírextra
Tóth Borbála közlése szerint a Cervantes Intézet és az Ecuadori Nagykövetség által szervezett vetítéssorozat keretében az érdeklődők spanyolul, felirat és tolmácsolás nélkül láthatják a filmeket, elsőként Sebastián Cordero 1999-ben készített alkotását.

Az "Egerek, patkányok és egyéb csatornatöltelékek" főhőse Salvador, a fiatal és naiv bűnöző, akinek az élete gyökerestül felfordul, amikor megérkezik unokatestvére, Ángel, egy volt elítélt, aki gyors pénzszerzési lehetőséget és búvóhelyet keres. Salvadornak nincs más választása, mint belefolyni rokonának sötét ügyeibe, hogy kitörjön az elviselhetetlen otthoni légkörből.
Március 13-án Camilo Luzuriaga "1809-1810 Amíg eljön a nap" (2004) című munkáját tűzi műsorra a Cervantes Intézet. A film a mai Ecuadori Köztársaság függetlenné válását övező történelmi eseményekre épül.

Az ismertető szerint március 18-án Tania Hermida 2007-ben készült "Mily messze" című alkotását nézhetik meg az érdeklődők. A film főszereplője, a spanyol Esperanza Ecuadorba érkezik, ahol találkozik Teresával, akivel belevág egy egyedülálló utazásba. Az út során sokat tanulnak a másiktól, az országtól, amelyet bejárnak, de legfőképpen megismerik saját magukat.
Március 20-án ismét egy Camilo Luzuriaga-filmet láthat a közönség: "A nőstény tigris" Ecuador mélyén, az ország mitikus szívében játszódik, itt él a féktelen Francisca, akit mindenki csak nőstény tigrisként ismer. A megárvult Francisca és középső húga, Juliana, szigorúan őrzik legkisebb testvérüket: Sarának semmilyen fizikai örömben nem lehet része, táncolni sem engedik, ugyanakkor Francisca és Juliana semmi jót nem tagad meg magától, mértéktelenül isznak, és szeretőiken osztoznak.

A programban Camilo Luzuriaga további két munkája is szerepel, a "Fej vagy írás" (2003), valamint a "Marx és egy meztelen nő között" (1996). A március 25-ére műsorra tűzött "Fej vagy írás" című film egy kétpetéjű ikerpárról szól. A két lány 25 év után találkozik egymással: Virginia leszáll a repülőről, és a mosolygó Manuelával találja szemben magát. Látszólag semmi hasonlóság sincs köztük: Virginia vadabb, Manuela zárkózottabb, visszafogott életet él.

A március 27-én látható "Marx és egy meztelen nő" között című alkotás a 60-as évek Ecuadorjába repíti a nézőt. A választási harcok a tetőfokukra hágnak: Gálvez baloldali pártjának jelöltet kell állítania, de leváltják, mert kritikusan áll hozzá csoportjának vezetéséhez. Miközben egyre keserűben harcol, megpróbál ellenállni a kísértésnek, nehogy szerelembe essen Margamaríával, a párt másik tagjával, akit gyermekkora óta ismer.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását