2020. december 2. - Melinda, Vivien

Szeptember 11. az álmokban

Összehasonlító álomelemzéssel is kimutatták, hogy a szeptember 11-i terrortámadás szinte minden amerikai számára traumatikus élmény volt, még azoknak is, akiknek senkijük sem halt vagy sebesült meg a Világkereskedelmi Központ lerombolása során.
2008. február 25. hétfő 08:54 - Hírextra
A Bostonban lévő Tufts University School of Medicine munkatársai Ernest Hartmann vezetésével 11 férfi és 33 nő álmait elemezték éveken át. A vizsgálat részvevői Manhattanen kívül laknak, se rokonuk, se ismerősük nem halt meg a terrortámadás során, koruk 22 és 70 év között mozog.

A Sleep szakfolyóiratban megjelent tanulmányukban a kutatók kifejtették, hogy a résztvevők szeptember 11. utáni álmai jóval erőteljesebbek voltak, és összhangban álltak azoknak az álmaival, akiket korábban vizsgáltak, és traumát szenvedtek el a tragédia miatt. Ennek ellenére a vizsgált személyek álmaiban nem volt több repülő vagy magasépület, sőt egyikük sem álmodott épületbe becsapódó repülőgépről, de még hasonlóról sem, pedig a rettenetes felvételeket mindannyian látták a tévében - mutattak rá a kutatók.

Hartmann szerint ez azért lehet így, mert az álom nem események merő ismétlése, hanem új kreáció. Az álom új összefüggéseket teremt az új elemek és az emlékezet összeolvasztásával - hangsúlyozta a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását