2024. április 29. - Péter

Kincses Képeskönyv Kolozsvár

A II. századtól napjainkig mutatja be Kolozsvár különböző arcait az a színes, főleg gyermekeknek szánt album, amely r címmel jelent meg - közölte a FilmMűhely Alapítvány az MTI-vel.
2007. december 7. péntek 08:54 - Hírextra
A kötet, amely az "Év legszebb könyve 2007" díjat nyerte el idén a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, alkalmat ad a város történetével, apró, izgalmas részleteivel való megismerkedésre.

A kolozsvári Koinónia Kiadó gondozásában napvilágot látott albumban 15 fejezetben tárgyalják a város évezredeken átívelő történetét rövid szövegek, és nagyméretű, részletes rajzok, illusztrációk segítségével. A kötet elkészítésében művészettörténészek, régészek, történészek és muzeológusok vettek részt.

A lapokon többek között látható Kolozsvár előélete, a II.-III. századi, a római birodalomhoz tartozó Napoca városa, a X. században a honfoglaló magyarok falva, majd maga a XI. századtól kialakuló Kolozsvár.

Az olvasók megismerkedhetnek az életre kelő, a kincses, a virágzó, a hanyatló, a Habsburg uralom alatt élő, majd európai nagyvárossá váló településsel és polgárainak mindennapjaival.

A "városszerettető" képeskönyv-sorozat következő részeiben Budát, Brassót, Marosvásárhelyet, Nagyszebent, Nagyváradot, Pécset, Pestet, Segesvárt és Visegrádot mutatják be - jelezte a Koinónia Kiadó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását