2024. május 13. - Szervác, Imola

Elszívják az orvosokat Afrikából

A gazdag országok olyan sok afrikai egészségügyi dolgozót csábítanak el, hogy ezt már bűncselekménynek kellene nyilvánítani. Több mint 13 ezer olyan orvos dolgozik ma Angliában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában, a sokkal jobb megélhetés
2008. február 25. hétfő 18:46 - Hírextra
A szakemberek Ghánát hozták fel példának. Ghána 70 millió (12,3 milliárd forint) dollárt költött olyan egészségügyi dolgozók kiképzésére, akik ma Angliában dolgoznak. Ezzel az angolok 130 millió dollárt spóroltak 1998 és 2002 között, mivel nem nekik kellett kiképezniük ezeket az orvosokat, de nemcsak spóroltak, hanem nyertek is, mivel a ghánai alkalmazottak évente mintegy 80 millió dollár hasznot is hajtanak.

Az afrikai egészségügy dolgozók elszívása azt is jelenti a szakemberek szerint, hogy 2006 és 2012 között csaknem háromszorosára nő az egy orvosra jutó betegek száma Afrikában, a HIV-betegeket kezelő orvosok száma pedig 21 ezerről 10 ezerre csökken.

A szakemberek szerint a gazdag országoknak különféle módokon kárpótolniuk kellene az afrikai országokat az orvoselszívásért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását