2024. április 19. - Emma

Csehországban kikukázzák az élelmiszert

Az embereket egyre jobban bosszantják az egekbe szökő élelmiszerárak, ám még ez sem tartja őket vissza attól, hogy kidobják az élelmet: a csehországi kukák egynegyedét eldobott élelmiszer tölti meg - állapították meg cseh környezetvédők egy felmérésben.
2008. február 25. hétfő 15:32 - Hírextra
A Friends of Earth (FoE) aktivistái a kelet-csehországi Dvur Králové nad Labem település szemeteseit vizsgálták meg, és azt tapasztalták, hogy tartalmuk 25-30 százaléka élelmiszer volt - írta hétfőn a Lidové noviny napilap.

Az eldobott élelmiszer többségét pékáru, tejtermék és gyümölcs alkotta. "Találtunk kolbászt érintetlen csomagolásban, húst, péksüteményt, sőt egy egész kenyeret is. A maradék és növényi hulladék, például banánhéj csak a kisebbséget alkotta - idézte Tomás Prikryl aktivistát a napilap.

A cseh környezetvédők megfigyelése egybeesik a Bécsi Egyetem szakemberei által végzett kiterjedt felméréssel az osztrák hulladékgyűjtésről. Ez megállapította, hogy Bécs lakosai évente 330 kilogramm biológiai hulladékot dobnak ki, amelyből 44 kilogramm originál csomagolású élelmiszer.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását