2024. április 24. - György

Nem jó az új BKV-s működési terv

Jelenlegi formájában elfogadhatatlannak tartja a Fővárosi Közgyűlés Kerületi Kollégiuma a BKV paraméterkönyv-tervezetét. Ezt hétfői ülésükön nyilvánították ki a 23 kerület képviselői.
2008. február 25. hétfő 15:37 - Hírextra
Borsány György (XXI.), a kerületi kollégium elnöke és Zsinka László XVI. kerületi küldött az MTI-nek elmondta, a testület egy olyan előterjesztés benyújtására kérte fel a főpolgármestert, amely a közösségi közlekedés arányának növekedését eredményezi.

A javaslatot megfogalmazó XVI. kerületi küldött hangsúlyozta, hogy olyan átdolgozott előterjesztésre van szükség, amely nem arra ösztönzi az embereket, hogy az egyéni közlekedést válasszák, hanem arra, hogy a BKV járműveivel utazzanak. Hozzátette, hogy az általuk megismert BKV-anyag (a járatokat és a menetrendeket rögzítő tervezet) mindenben visszalépést jelent az eddigi állapotokhoz képest. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a BKV paraméterkönyv-tervezete "szöges ellentétben áll" a fővárosi önkormányzat hatályos közlekedésrendszer-fejlesztési tervével.

Somodi László, a BKV. Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a paraméterkönyv-tervezetről újabb egyeztetést kezdenek a kerületekkel. Amit tudnak, belső átcsoportosítással kezelnek igényeik közül - jegyezte meg. Hozzátette, hogy az olyan igényeket pedig, amelyek többletforrásokat igényelnek a cég menedzsmentje összegyűjti és leteszi a fővárosi önkormányzat számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását