2024. április 26. - Ervin

Izrael "sportszerűen" viselkedett

Izrael engedélyezte, hogy területén keresztül szállítsák kórházba a Hamász palesztin radikális mozgalom egyik miniszterének lányát - közölte egy izraeli katonai szóvivő.
2010. április 25. vasárnap 12:46 - HírExtra
Izraeli tájékoztatás szerint a Gázai övezet belügyminiszterének lánya hároméves és súlyos beteg, ezért kellett Jordániába szállítani orvosi kezelésre. Nabil Sarif jordániai tájékoztatási és médiaügyi államminiszter viszont azt mondta vasárnap, hogy a lány a húszas éveiben jár, már gyógyulófélben van, és 48 órán belül elhagyhatja a néhai Husszein királyról elnevezett ammáni kórházat.

A lányt előbb egy dél-izraeli kórházba vitték, majd onnan szombaton este jordániai helikopterrel juttatták el Ammánba. Ahhoz, hogy Izrael területére léphessen, és onnan szállítsák tovább, különleges engedélyre volt szükség, amelyet Ehud Barak izraeli védelmi miniszter II. Abdalláh jordániai király közbenjárására adott meg. A jordániai uralkodó humanitárius megfontolásokból adott utasítást a beteg lány ammáni kezelésére.

"Péntek este engedélyeztük, hogy a Gázai övezet belügyminiszterének lánya átutazzon" Izraelen - mondta el a katonai szóvivő az izraeli közszolgálati rádiónak. A lány a gázai-izraeli határon fekvő Ereznél lépett be Izrael területére.

Izrael szigorú blokád alatt tartja a Gázai övezetet azóta, hogy a Hamász 2007 júniusában átvette a terület feletti ellenőrzést, kiűzve onnan a Mahmúd Abbász palesztin elnökhöz hű erőket. A zárlat kezdete óta gyakorlatilag csak a létfenntartáshoz szükséges árukat engedi be Izrael az övezetbe. A mintegy 360 négyzetkilométernyi területen majdnem másfél millió palesztin nyomorog.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását