2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nőkből nem lehet főnök?

Továbbra is kisebbségben vannak a német vállalatok vezetői irodáiban a nők: közülük csak minden huszonötödik kerül főnöki székbe, míg a férfiak közül minden tizedik vezető pozíciót tölt be - vált ismertté hétfőn.
2009. augusztus 3. hétfő 22:02 - HírExtra
A nürnbergi munkaerőpiaci és foglalkozáskutató intézet (IAB) által készített tanulmány szerint 2004 óta alig történt változás ezen a téren. A cégek felső vezetésében csak minden negyedik nő "vezető erő", a másodvonalban pedig minden harmadik - számolt be a szövetségi munkaügyi hivatal (BA). "A korábbiakhoz hasonlóan a munkahelyek többnyire férfi vezetés alatt állnak" - jelezték a tanulmány szerzői.

Még azokon a munkahelyeken is, ahol nagy a női foglalkoztatottak aránya, csak 56 százalékban kerülnek a vezetői tisztségekbe. Ebből adódóan a magasan képzett alkalmazottak körében 38 százalékra emelkedett nők aránya.

A kutatás szerint manapság minden második nő fogadna el részmunkaidős állást, míg a férfiak közül csak minden tizedik. Az IAB szerint csak kevés munkahelyen léteznek megállapodások a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség előmozdítására. Ezen a téren az ötszáz főnél több alkalmazottat foglalkoztató vállalatok járnak az élen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását