2024. április 26. - Ervin

Ferrari csokoládéból

Életnagyságú forma 1-es Ferrari versenyautó készítettek csokoládéból Olaszországban. A gyártók több mint egy éven át dolgoztak a csokikocsin, amelyhez mintegy 2200 kilogrammnyi belga csokoládét használtak fel.
2008. február 23. szombat 10:40 - Hírextra
A kocsit rövidesen a Nápoly melletti Sorrentóba szállítják, ahol a Ferrari-tulajdonosok klubjában szolgálják majd fel egy partin.

Luigi Liberti, a Scuderia Ferrari Club Napoli elnöke elmondta: egy héten át kiállítják a csokikocsit, majd kalapáccsal összetörik és felszolgálják a vendégeknek: néhány harapásnyit egy különleges zacskóban haza is vihetnek belőle.

A 12 ezer fontos autót (mintegy 4,2 millió forint) a F2008 után mintázták, és piros, ehető réteggel vonták be - adta hírül a Ananova internetes hírportál.

Liberti elmondta még, hogy az elképzelést először csak viccnek szánták, de az Olasz Cukrászklub komolyan belelkesedett, és életnagyságúra sikeredett a modell.

A csokoládé öntését 2007-ben kezdték meg, egy kisméretű F2008 modelljét utánozva, ezután vágtak neki az életnagyságú modellnek speciálisan e célból hozatva az alapanyagot Belgiumból - tette hozzá az elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását