2024. április 29. - Péter

Lapátra teszik a köztévé dolgozóit?

A munkatársak közel hetedét bocsátaná el idén a Magyar Televízió (MTV) - szerepel az MTI információi szerint a közmédium üzleti tervében, amelyet pénteken vitat meg az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma.
2008. február 22. péntek 07:24 - Hírextra
A dokumentumot ismerők közlése szerint 200-250 emberrel karcsúsítanák a tavaly év végén 1750-es létszámot; többük szerint a következő évek leépítésének egyik forrása az lehet, hogy - mivel a jövő esztendő végén átadandó gyártóbázis üzemeltetését is az építtető végzi - a kiszolgáló személyzet tagjaitól megválhat a közszolgálati médium.

Az MTV kommunikációs irodája csütörtökön korainak nevezte az új székházba költözéssel kapcsolatos elbocsátásokra vonatkozó kérdést, ahogy pár nappal korábbi tájékoztatásuk is csak arra szorítkozott, hogy "idén is folytatódik a szervezet átalakítása, illetve a munkavállalók képzése".

Rudi Zoltán tavaly november végén nyilatkozott úgy, hogy az új székházba költözésig még mintegy félezerrel kell lefaragni az MTV létszámát, s ennek a felét 2008 végéig teljesítik, konkrétumokat azonban arra hivatkozva nem árult el, hogy az elnöki pályázati csomag egyik feltétele, hogy a tisztségért versenybe szálló ne tegyen közzé részleteket elképzeléseiről. Azóta nem került nyilvánosságra leépítésel kapcsolatos lépés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását