2024. március 29. - Auguszta

Rendőri évértékelés - Bács-Kiskun megye

Minden mutató tekintetében az országos átlagnál jobban teljesített a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évben, annak ellenére, hogy a határőrséggel történt integráció után a 2.271 fős státusz szerinti állományból 370 hely betöltetlen.
2008. február 21. csütörtök 20:40 - Hírextra
Az ismertté vált bűncselekmények száma hosszabb ideje 20.000 körül stagnál Bács-Kiskun megyében, melyen belül meghatározó a vagyon elleni bűncselekmények meghatározó száma, de a felderítési mutató meghaladja az országos átlagot - mondta értékelőjében Dávid Károly dandártábornok, megyei főkapitány.

A megye élére 2007. végén kinevezett főkapitány kiemelte: a megyében 2007-ben elkövetett nyolc gyilkosság elkövetőit elfogták.

A közlekedési balesetek száma két százalékkal csökkent a megye útjain, de a kevesebb súlyos közlekedési balesetben nyolccal többen - összesen 89-en - vesztették életüket, mint 2006-ban.
Dávid Károly közölte: a megyei rendőrkapitánysághoz tartozó 113 kilométeres szerb-magyar határszakaszon az elmúlt évben nőtt az illegális határátlépések száma, de az elmúlt időszakban a koszovói események miatt, nem történt érdemi változás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását