2024. május 4. - Mónika, Flórián

Diszkriminatív pályázat?

Súlyosan diszkriminatív a kormány kulturális központok kiépítésével kapcsolatos pályázata, mivel abból kizárta a megyei művelődésért törvény szerint is felelős megyéket - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Zala Megyei Közgyűlés fideszes elnöke.
2008. február 21. csütörtök 20:49 - Hírextra
Manninger Jenő szerint a multifunkcionális közösségi központok kialakítására szóló, 1-1,7 milliárd forint értékű Agora programban csak a megyei jogú városok vehetnek részt, a megyék nem. Zalának ugyanakkor nagyon jól jönne egy ilyen pályázat, hiszen az elavult és rossz állapotú megyei művelődési házat ennek segítségével lehetne felújítani.

A megyegyűlés elnöke kijelentette: szerinte a pályázat kiírása mögött pártpolitikai szándékok húzódnak meg, hiszen egy kivételével a megyék ellenzéki vezetésűek.

A politikus úgy látja, hogy a kormánytól nem várható a pályázat megváltoztatása, ezért a megyei önkormányzat megfontolja, hogy eladja-e Zalaegerszegnek az épületet. Ezzel a lépéssel ugyanis a művelődési intézmény felújítása és a jelentős városközponti beruházás érdekében legalább a város élhet a pályázati lehetőséggel - fogalmazta meg Manninger Jenő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását