2024. április 19. - Emma

Hiányzó törvényi garanciák

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatról szóló EU-irányelv törvényi átültetése nem valósult meg Magyarországon, a fogyasztók védelméhez szükséges törvényi garanciák továbbra is hiányoznak - közölte Koszorús László, a Fidesz parlamenti képviselője csütö
2008. február 21. csütörtök 14:27 - Hírextra

Előzőleg Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos bejelentette: Kikelet Hadművelet néven tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzés indult.

Koszorús László közleményében hangsúlyozta: az elmúlt hat évben a kormányzat mostohagyerekként bánt a fogyasztóvédelemmel, holott a guargumi-botrány, az élelmiszer-ellenőrzési botrányok a fogyasztóvédelmi ellenőrzések fontosságát támasztották alá.

A Fidesz minden olyan kezdeményezést üdvözöl, amely a fogyasztók biztonságát, körülményeit javítja - áll a kommünikében, amely szerint a kormány látványos sajtótájékoztatókkal, hangzatos akciókkal kívánja kötelezettségeit letudni.

Kondorosi Ferenc csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy Kikelet Hadművelet elnevezéssel március 31-ig fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozat indult.

A kormánybiztos elmondta: az érintett nyolc hatóság együttműködésével mintegy 35-40 ezer ellenőrzés várható. A mostani akció újdonsága, hogy a téli ellenőrzések során együttműködő hatóságokhoz - az APEH, az ÁNTSZ, a FVM, a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség és a VPOP - csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását