2024. április 27. - Zita

Hét kábítószer-kereskedő, 36 év börtön

Összesen harminchat esztendő szabadságvesztéssel sújtotta jogerősen egy kábítószer-kereskedő társaság hét tagját csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla, a fiatalok fél év alatt csaknem 57 ezer darab ecstasy tablettát értékesítettek.
2008. február 21. csütörtök 14:23 - Hírextra

Az ítélet szerint a huszonnyolc éves M. Péter 2005 elején kedvező áron kínált ecstasy tablettát, speedet és kokaint B. Sándornak. A férfi hajlott az üzletre, be is indult a kereskedés, melybe felesége is bekapcsolódott.

M. Péter többféle telefonkártyát adott át az üzletfeleinek. Konspiratív módon, nyilvános telefonfülkéből minden alkalommal ő hívta a vásárlókat, hogy megbeszéljék a szállításokat.

Később a megrendelők az egyik kereskedelmi televízió teletextes oldalán adtak fel autóvásárlási hirdetéseket, s ezekbe kódolták a megrendeléseiket. Az autó gyártási évének utolsó számjegye jelezte, hány ezer ecstasy tablettát rendelnek. Speed rendelésekor az autóhitel futamidejének években kifejezett tartama jelentette a por 100 grammonkénti mennyiségét. Kokain vásárlásakor pedig a havi részlet első két számjegye jelentette grammokban a megrendelt mennyiséget.

A kábítószert a házaspár továbbadta a többi vádlottnak, akik árusként is bekapcsolódtak az értékesítési láncba. Az ügyletek 2005 januárja és júniusa között zajlottak: ez idő alatt 56.856 ecstasy tabletta, mintegy két kiló speed és 220 gramm kokain cserélt gazdát. A kábítószer becsült, feketepiaci értéke mintegy 15 millió forint volt.

A táblabíróság M. Pétert jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel és 15,37 millió forint vagyonelkobzással sújtotta. B. Sándor hét, felesége négy év börtönt kapott, velük szemben személyenként 8,8 millió forint vagyonelkobzást rendelt el az ítélőtábla. A többi vádlottra kettő és öt év közötti büntetést szabott ki a bíróság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását