2024. április 25. - Márk

A világ fiatal szocialistái nálunk találkozhatnak

A fiatal szocialisták és szociáldemokraták világuniója, az IUSY (International Union of Socialist Youth) legutóbbi kongresszusán úgy döntött, Magyarország lehet a háromévenként esedékes világtalálkozójuk helyszíne 2009 nyarán - közölte Pápai Gábor, a FIB
2008. február 21. csütörtök 14:30 - Hírextra

Az 1907-ben alapított szervezet előző találkozóinak Görögország és Spanyolország adott otthont. Az IUSY újabb választása a FIB pályázata alapján esett hazánkra, ez azonban még csak egy megkezdett tárgyalássorozatot jelent, a végleges döntés csak hónapok múlva várható - hangsúlyozta az irodavezető.

Pápai Gábor beszámolója szerint olyan, nagy presztizsű nemzetközi politikai találkozóról van szó, amelyen a világ meghatározó szocialista és szociáldemokrata vezetői is részt vesznek. A rendezvény egy egyhetes fesztivál, ahová minden kontinensről érkeznek fiatalok. Magyarország kedvező központi fekvése miatt 7-8 ezer résztvevővel lehet számolni, akiknek befogadására a Balaton mellett található zánkai ifjúsági centrum tűnik a legalkalmasabbnak.

A lehetséges helyszín kiválasztása és a feltételek tisztázása megkezdődött. Ha konkrét megállapodást születik a nemzetközi találkozó megrendezéséről az IUSY és a FIB között, a FIB egy szervezőbizottságot hoz létre a találkozó előkészítésére - tette hozzá Pápai Gábor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását