2024. április 29. - Péter

Évértékelés a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon

Az elmúlt év legnagyobb feladata Zala megyében a rendőrség és a határőrség integrálása volt; az így létrejött szervezet egyszerre szolgálja az ország lakosainak biztonságát, valamint garantálja az Európai Unió állampolgárai számára a külső és a belső hatá
2008. február 21. csütörtök 20:18 - Hírextra
A Zala megyei rendőrségnek szinte valamennyi rendészeti feladatot el kell látnia: a külső és belső határ védelmét, a légi, vízi és közúti határátkelőhelyek ellenőrzését.

Tiborcz János elmondta, hogy a megyei rendőrségnél az elmúlt évben a legnagyobb szervezeti átalakulás a letenyei határrendészeti kirendeltség betagozódása volt; ez a bevetési és a határrendészeti szolgálat kapitányságon belüli létrehozását is jelentette. Hozzátette: a Lenti rendőrkapitányságon határrendészeti akció osztályt hoztak létre.

Beszámolt arról, hogy a nyári menetrend életbelépése után a sármelléki repülőtéren is számolni kell majd a schengeni határrendészeti szabályok működésével. Az eddigi utasbiztonsági feladatok mellett biztosítani kell a határrendészeti ellenőrzést az egyre növekvő utasforgalom mellett. Sármelléken 2006-ben 50 ezer, 2007-ban 106 ezer utast regisztráltak, idén pedig már 200 ezer utasra számítanak.
A megye közbiztonságáról Tiborcz János elmondta: a Magyarországon ismertté vált bűncselekményeknek mindössze 2,36 százalékát regisztrálták Zala megyében. Az elmúlt öt év adati alapján csökkent a bűnözés a megyében. Az ismertté vált esetek 70 százaléka vagyon elleni bűncselekmény - lopás, betöréses lopás - volt.

Tiborcz János tavaly november 15. óta irányítja a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, elődje Nemes Zoltán volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását