2024. május 18. - Erik, Alexandra

Legyen tantárgy a hazaszeretet

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Nemzeti alaptanterv (nat) hangsúlyos részévé tenné a hazaszeretet erősítését - mondta el Rétvári Bence, a párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek.
2009. december 5. szombat 15:14 - HírExtra
A KDNP-s politikus felidézte, hogy öt évvel ezelőtt, 2004. december 5-én zajlott a határon túl élő magyarok kettős állampolgárságáról szóló népszavazás, amelynek eredménytelensége máig tartó súlyos sérelmet okozott a magyar nemzet számára.
A kereszténydemokrata politikus szerint a hazaszeretet erősítésének eszköze lehet a diákok látogatásának megszervezése a határon túli magyar területekre, élő és intézményes cserekapcsolatok kialakítása anyaországi és határon túli közösségek között, és történelmi múltunknak, nemzeti kultúránknak és hagyományainknak a huszonegyedik század igényeinek megfelelő, a fiatalok érdeklődését megragadó módon történő oktatása.

Történelmünk helyes ismerete, közös nemzeti célok, a magyar nemzet tagjainak egymás iránti szolidaritása nélkül ugyanis jövőnk megpecsételődött - fogalmazott.

Kitért arra is, hogy öt évvel ezelőtt a népszavazási kampány során a kormánypártok leplezetlen magyarellenes hangulatkeltő kampánya során mindenki számára nyilvánvalóvá vált a szocialista és a liberális pártok félelme a valódi nemzeti egységtől. A népszavazás káros következményei még az anyaországi és a határokon túl élő magyarok közötti személyes kapcsolatokra is rányomták bélyegüket.

Rétvári Bence szerint a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok képtelenek voltak jövőképet adni a fiatalok számára. Magyarország nemzetközi megbecsülése mélyponton van, a szomszédos államokban élő magyarok érdekében a tekintélyét vesztett kormányzat képtelen hatékonyan fellépni. A fiatalok jelentős része számára a magyar kormányzat teljesítménye az utóbbi években kifejezetten kellemetlen, vállalhatatlan.
Hozzátette: azt szeretnék, hogy a magyar emberek közösségének ne csupán közös múltja, hanem közös jövője és közös céljai is legyenek.

A KDNP-s politikus szólt arról, hogy az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség a nemzeti szolidaritás kifejezésére könyvgyűjtési akciót szervez a Kárpátalján élő magyarok számára. December 20-ig két helyszínen gyűjtik a könyvadományokat, az I. kerületi KDNP irodában valamint a XVIII. Kerületi Polgárok Házában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

jenő
2009. december 5. 19:54
A hazaszeretet tanítani nem lehet . Agyalágyult aki ezt kitalálta
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását