2024. május 3. - Tímea, Irma

Bánó nem vezethet több Nap-keltét

Hétfőtől - Aczél Endre után - Bánó András sem vezetheti a Magyar Televízió (MTV) reggeli műsorát - erősítette meg az MTI-nek az erről szókló sajtóértesüléseket a köztévé kommunikációs irodája.
2008. február 21. csütörtök 17:52 - Hírextra

"Az MTV etikai bizottsága állásfoglalásában megállapította, hogy a műsorvezető több alkalommal több ponton megsértette a médiatörvényt és a köztelevízió közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzatát", s erről a Nap-keltét szakmailag felügyelő közéleti főszerkesztőség vezetője levélben tájékoztatta is a műsor producerét és főszerkesztőjét.

Közlésük szerint a gyártó cégnek a Nap-kelte jelenlegi műsorvezetői közül kell kiválasztania az új műsorvezetőt; az MTV megválaszolatlanul hagyta azt a kérdést, mely más műsorosokat vettek le az utóbbi három hónapban a képernyőről.

Bánó András a Népszavában csütörtökön megjelent cikk szerint elmondta, a január 10-i, illetve január 24-i Kereszttűz műsort vizsgálta az etikai bizottság; Horváth Ádámtól, a testület elnökétől Bánó úgy tudja, a bizottság azt állapította meg: az első esetben Karsai József szocialista országgyűlési képviselővel "indulatosan" beszélt az egészségbiztosítási reform kapcsán, a másik esetben pedig "érzelmektől túlfűtött" volt, amikor Tarlós Istvánnal, a Fidesz népszavazási kampányának irányítójával készített interjút.

Csütörtöki közleménye szerint Karsai József nem ért egyet azzal, hogy a vele készített interjú hangneme miatt Bánó András nem vezetheti a jövőben az MTV Nap-kelte című műsorát; Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának vezetője úgy nyilatkozott az MTI-nek: nem tett panaszt Bánó András ellen, és nem támogatja, hogy bárki is rá hivatkozva távolítsa el a képernyőről a Nap-kelte műsorvezetőjét.

Dobos Menyhért közéleti igazgató múlt szerdán kelt levelében már levetetett egy műsorvezetőt a Nap-kelte menedzsmentjével a képernyőről; az MTI birtokába jutott dokumentum szerint Aczél Endre most hétfőtől azért nem vezethet műsort, mert a Klubrádióban és a Népszabadságban is megjelenő újságírónak "foglalkoztatási és politikai összeférhetetlensége" áll fenn.

Az igazgató akkor azzal érvelt: Aczél Endre Klubrádióban végzett műsorvezetői tevékenysége - függetlenül az egyes érintett műsorszámok jellegétől, típusától "teljes mértékben azonosnak tekinthető" a Nap-keltebelivel.

"A két különböző műsorszolgáltatónál betöltött műsorvezetői státusz a néző számára összemosódhat", a Klubrádióban végzett tevékenysége "befolyásolhatja a Nap-keltében ellátott műsorvezetői funkció nézői megítélését" - fogalmazott, s megtoldotta mindezt azzal, hogy "Aczél Endre Népszabadságban publikált írásai ugyancsak befolyásolhatják a nézőket a Magyar Televízió megítélésében".

Javaslatot téve "Aczél Endre műsorvezető úr pótlására", felvetette Szaniszló Ferenc, Süveges Gergő, Horváth Szilárd, Feledy Péter, Nagy György, Palcsó Brigitta, Dombóvári Gábor és Sugár Ágnes személyét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását