2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nem volt túlbiztosított Horváth Ágnes rendezvénye

A rendőrség szerint nem történt aránytalan túlbiztosítás Horváth Ágnes egészségügyi miniszter múlt heti salgótarjáni rendezvényén, az előzetes információk indokolták a nagy számú rendőr és a rohamosztag jelenlétét - erről Nógrád megye rendőrfőkapitánya be
2008. február 21. csütörtök 17:45 - Hírextra

Szabó Jenő rendőrfőkapitány újságírói kérdésre elmondta: 76 rendőr volt akkor a téren, valamennyien Nógrád megyeiek, a szolgálatos állomány tagjai, a rohamrendőröket Balassagyarmatról vezényelték át. Arról volt információjuk, hogy szélsőséges csoportok akarják megzavarni a rendezvényt, ezzel egyidejűleg a Jobbik demonstrációt jelentett be. Híreik szerint a minisztert tojással akarták megdobálni, csúzlival meglőni, illetve kiseprűzni, ráadásul aznap a minisztert Vecsésen már inzultus érte.

Az azonosítható rendőrök váll-, test- és lábvédőt viseltek, pajzs volt náluk, valamint egy-egy bilincs, gázspray, gumibot és fegyver - mondta Szabó Jenő."Az, hogy ez szokatlan volt a városban, azt nem vitatom, de talán az is szokatlan a városban, hogy embereket megdobálnak" - tette hozzá. A főkapitány hangsúlyozta: nem sérült meg senki, a rendőrség nem volt durva, mindenkinek biztosították mozgás-, szólás- és gyülekezési szabadságát.

A sajtótájékoztatón részt vevő Bencze József országos rendőrfőkapitány szerint sem volt aránytalan túlbiztosítás. Azt mondta, nem a "végeredményből" kell kiindulni, vagyis hogy nem történt incidens, mert lehet, hogy azt éppen a rendőri jelenlét előzte meg.

Horváth Ágnes február 14-én a Salgótarján Fő terén felállított sátorban találkozott orvosokkal és újságírókkal, de a kordonnal védett sátorba csak azok mehettek be, akiket a rendőrök beengedtek. A miniszter látogatására mintegy 200 ember gyűlt össze a téren, akik közül többen sípoltak, "Gyilkos Ágnes" feliratú zácslócskákkal és tojásokkal érkeztek. A program szerint Horváth Ágnes lakossági találkozón vércukrot is mért volna, ám ez elmaradt. Az SZDSZ-es politikus rohamrendőrök sorfala között, munkatársai esernyőivel védve hagyta el a Fő teret, incidens nem történt. A Salgótarjánban szokatlanul erős rendőri jelenlét miatt politikusok is megszólaltak az ügyben az elmúlt napokban.

A Nógrád Megyei Hírlapban Ercsényi Ferenc, az SZDSZ megyei elnöke vérlázítónak és felháborítónak nevezte, hogy Salgótarjánban Fidesz-barát csoportok rátámadtak az egészségügyi miniszterre. Székyné Sztrémi Melinda, a jobboldali többségű városi önkormányzat polgármestere úgy fogalmazott: "Mit követett el Salgótarján, mit követtek el lakói, hogy az egészségügyi tárca vezetőjének egy felfegyverzett, szinte hadseregnek számító stábbal kellett városunkba érkezni?" Boldvai László szocialista országgyűlési képviselő elítélte, hogy "tettlegességgel, dobálással, fizikai fenyegetéssel próbáltak meg egy politikust, a véleménye mellett megszólalni kívánó embert megfélemlíteni". Becsó Zsolt, a Fidesz megyei elnöke azt nevezte elgondolkodtatónak, hogyan jutottunk odáig ebben az országban, hogy a miniszterelnök mellett immár az egészségügyi miniszternek is rohamrendőrök sorfala között kell közlekednie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását