2024. április 20. - Tivadar

Dávid pert nyert

Dávid Ibolya, az MDF elnöke személyiségi jogi pert nyert Újhartyán volt polgármesterével szemben - közölte Hegedűs László, az MDF elnökének jogi képviselője kedden az MTI-vel.
2008. július 1. kedd 17:39 - Hírextra
Az MTI annak kapcsán kereste meg az ügyvédet, hogy a Népszabadság Online azt írta: személyiségi jogi pert nyert Dávid Ibolya MDF-elnök Újhartyán volt polgármesterével szemben, aki két éve azt állította, hogy a pártelnök fia Amerikában drogüzletbe keveredett, ezért onnan Ausztráliába menekítették, s emiatt az MDF elnöke zsarolható.

Hegedűs László elmondta: nem jogerős ítéletében a Pest Megyei Bíróság együttesen mintegy másfélmillió forint kártérítésre és a perköltség megfizetésére kötelezte M. Henriket, Újhartyán volt polgármesterét. Hozzátette: a volt polgármestert kötelezte a bíróság, hogy fizetett hirdetésben a Népszabadság és a Magyar Nemzet című napilapban kérjen elnézést kijelentései miatt. A fizetett hirdetést az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül kell majd közzétenni - mondta.
Az ügyvéd szerint az ítélet jelzésértékű, azt támasztja alá, hogy az ilyen ügyeket személyiségi jogi per keretein belül kell megoldani. Meg fogja gondolni egy politikus, hogy mikor rágalmaz mást, ha az a saját zsebére megy - tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a volt polgármesternek a Dabasi Városi Bíróság már megállapította bűnösségét a rágalmazás vétségében, ítéletként pedig három év próbára bocsátotta.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke az ügy kapcsán a távirati irodának úgy nyilatkozott: reméli, hogy elejét lehet venni annak, ami 2006-ban elindult, "hogy a cél szentesíti az eszközt, és minden galád módszer bevethető volt a választásokon, hogy az ellenfelet gyengíteni lehessen".

Mint mondta, a választásokon a politikusok nem tiszteltek gyereket, hozzátartozót, senkit. Emlékeztetett arra: "Manger Henrik nem egyszerűen Újhartyán polgármestere volt akkor, hanem fideszes országgyűlési képviselőjelölt is".

Dávid Ibolya 2006. április 20-i sajtótájékoztatóján azt mondta: alaptalanok a családját érő híresztelések. Hozzátette: megbízásából egy ügyvédi iroda feljelentést tett a polgármester ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, valamint polgárjogi úton is feljelentést tett nem vagyoni kártérítés iránti kérelemmel.
Mint akkor mondta, az ausztráliai magyar nagykövetségen keresztül megkereste a queenslandi rendőrséget, ahol fia állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik. A hatóság igazolást állított ki arról, hogy fiának a neve nem található meg sem a helyi, sem az országos adatbázisban. Hozzátette, hogy fia nem járt még az Egyesült Államokban, nevére vízumkérelmet nem adtak le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását