2024. május 2. - Zsigmond

A rakétapajzsról tárgyalnak

Újabb magas szintű tárgyalásokat folytat ma Budapesten az Egyesült Államok és Oroszország képviselője az Európába tervezett rakétapajzsról - tájékoztatta az amerikai nagykövetség az MTI-t.
2008. február 21. csütörtök 08:42 - Hírextra

A rakétavédelmi rendszer mellett szó lesz a hadászati támadófegyverzetek korlátozásáról szóló START egyezményről és az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló szerződésről is.
Az amerikai delegációt a fegyverzetellenőrzésért és nemzetközi biztonságért felelős megbízott külügyi államtitkár, John C. Rood vezeti. Az orosz delegáció vezetője Szergej Kiszljakov miniszterhelyettes lesz.

Budapesten másodjára rendeznek amerikai-orosz kétoldalú tárgyalásokat biztonságpolitikai kérdésekről. Az előzőt tavaly decemberben tartották a magyar fővárosban. Akkor a felek azzal indokolták a helyszínválasztást, hogy Budapest az oroszoknak és az amerikaiaknak is könnyen megközelíthető helyszín.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását