2024. május 5. - Györgyi

Puccskísérlet? Ugyan! Lázár cáfol

A Fidesz frakcióvezetője határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a magyar kormányt és személyét célzó puccskísérletről beszélt volna Orbán Viktor miniszterelnök Egerben, a Fidesz-KDNP frakcióülésén.
2012. február 10. péntek 10:57 - HírExtra
Lázár János ezt a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón közölte újságírói kérdésre válaszolva.
Orbán Viktor az ország sorsával foglalkozott beszédében - jelentette ki a politikus.

Alább a többi, Fidesz-KDNP frakcióülésén elhangzott, lényeges témákról tájékozódhatnak.

Ötpárti megbeszélés

Ötpárti megbeszélést javasol a Fidesz-KDNP a kampányfinanszírozási, a választási eljárási, valamint a pártok működésére vonatkozó javaslatokról - erősítette meg Lázár János a kormánypárti frakciószövetség egri ülése után pénteken.

A Fidesz frakcióvezetője újságírók előtt elmondta, a kormánypártok nyitottak az MSZP-nek a kampányfinanszírozásról szóló, már a Ház előtt fekvő törvényjavaslatának megvitatására.
Az említett sarkalatos törvényeket ősszel fogadhatja el az Országgyűlés - tájékoztatott.

Tarlós ne csak a markát tartsa

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja arra kéri a BKV ügyében Tarlós István főpolgármestert, hogy "ne csak tartsa a markát", hanem álljon elő megoldási javaslatokkal is - közölte Lázár János pénteken.

A Fidesz frakcióvezetője egri sajtótájékoztatóján azt mondta: nem javították a frakcióülés hangulatát azok a hírek, amelyek szerint esetleg prémiumokat vesznek fel a BKV-nál. Hozzátette, reméli, ez nem igaz.

Lázár János a tájékoztatón bejelentette azt is, hogy olyan hulladékgazdálkodási törvénynek kell születnie az Országgyűlésben, amely alapján a hulladékgazdálkodásnak állami vagy közösségi tulajdonban kell lennie.

Az önkormányzatok adósságáról szólva közölte: a kormánynak, az önkormányzatoknak és a bankoknak közösen kell megállapodásra jutniuk. Rossz hír lenne a bankrendszernek, ha a kabinet elzárkózna az együttműködéstől - jelezte.

Húsz alatt

"Első körben" húsz alatt lesz azoknak a vallási közösségeknek a száma, amelyeknek az egyházzá nyilvánítását javasolja a kormányoldal a parlamentnek - közölte Lázár János pénteki egri sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: most ezekre a közösségekre mondanak igent, de a többiekre sem mondanak nemet. Magyarországon mindenkinek kötelessége a lelkiismereti és vallásszabadság tiszteletben tartása - jelentette ki.

Malév és a többiek

Az Országgyűlés vallásügyi bizottsága 10 órakor kezdődött ülésén tárgyalja az új egyházügyi törvény módosítására vonatkozó testületi indítványt.

Jelenleg nincs olyan megoldás, amely pozitív választ adna arra a kérdésre, hogy lesz-e új nemzeti légitársaság - mondta a Fidesz frakcióvezetője Egerben.

Lázár János pénteki sajtótájékoztatóján közölte azt is, hogy némileg felborzolta a kedélyeket a frakcióülésen Oszkó Péter volt pénzügyminiszter tevékenysége, vagyis az, hogy 2011. április óta a Wizz Air igazgatóságának tagja.

A frakcióvezető tájékoztatott továbbá arról, hogy az egri évadnyitó frakcióülésén nagy vita volt a járások ügyében. Azt is meg kell válaszolni, miért van szükség járásokra - mondta ezzel kapcsolatban.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását