2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az MSZP gyors megállapodásra törekszik

Az MSZP minél gyorsabban megállapodna a miniszterelnök-jelöltről - mondta Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke szerda reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
2009. március 25. szerda 09:11 - HírExtra
"Igyekszünk minél gyorsabban megállapodni. A közjogi határidő meg van szabva, hogy mikor kell a konstruktív bizalmatlansági indítványt benyújtani. A szándékaink szerint a héten meg szeretnénk állapodni, de mindenképpen a közjogi határidőn belül" - hangsúlyozta Simon Gábor a Nap-kelte műsorában. A politikus hozzátette: a megállapodás azonban nem lehet ultimátum és nem diktátum.

Az országnak ma az az érdeke, hogy legyen a parlament széles támogatását élvező miniszterelnöke. A politikának mindent meg kell tennie, hogy a következő hónapokban talpon maradjon az ország, ehhez kell a parlamentben érdemi többséget találni - tette hozzá.

Arra a felvetésre, igaz-e, hogy az elnökség és a frakció egésze nem áll Surányi György mögött, a választmányi elnök kiemelte: "nem volt ilyen kiszorítás, nem szemezgettünk". Mint mondta, "érdeklődéssel hallja" azokat az értesüléseket, miszerint a frakció egésze nem állna Surányi György mögött. "A tárgyalásokon a nevek kerültek szóba és az a feladat, amit meg kell oldani" - hangsúlyozta a választmányi elnök.

A jelöltekkel Gyurcsány Ferenc pártelnök konzultált, az MSZP elnöksége összességében nem - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e egy negyedik jelölt is a miniszterelnöki posztra, Simon Gábor azt mondta: egyelőre a felvetett háromról kell konzultálni.

A felvetésre, hogy mennyire szólna bele Gyurcsány Ferenc vagy az MSZP az új miniszterelnök munkájába, a politikus azt mondta: "ha egy miniszterelnököt megválasztanak, akkor neki önálló cselekvési kompetenciája van", ugyanakkor ez mégiscsak egy pártok és frakciók által támogatott kormány és miniszterelnök lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását