2024. április 27. - Zita

10 milliós kártérítésért éhségsztrájkol

Visszautasította az Egyesült Államok külügyminisztériuma által felajánlott százezer dolláros kártérítést, mert tízmillióra tart igényt Alekszandr Kasin 33 éves orosz fiatalember, akit megnyomorított egy amerikai diplomata egy autóbalesetben.
2008. február 21. csütörtök 14:06 - Hírextra

Douglas Kent konzul 1998-ban elővigyázatlanul hajtott ki terepjárójával Vlagyivosztokban egy mellékutcáról egy főútvonatra, s összeütközött egy Toyota Camryval, amelyben az akkor 23 éves fiatalember ült. A Camry átrepült a szembejövő sávba, ahol egy másik terepjáróval ütközött. Kasin deréktól lefelé megbénult, tolószékhez van kötve.

Az ügyben büntetőeljárás indult, de beszüntették, tekintettel a baleset okozójának diplomáciai mentességére. Az illetőt hamarosan elhelyezték Oroszországból. Kasin próbálta polgári peres úton rábírni az amerikai diplomatát, hogy fizessen kárpótlást az okozott sérülésért és erkölcsi kárért, de keresetét 2006-ban egy San Franciscó-i bíróság elutasította.

Kasin hétfőn éhségsztrájkot kezdett, követelve, hogy Kent, vagy annak munkáltatója, az amerikai külügyminisztérium fizessen tízmillió dollárt az általa immár tizedik éve nap mint nap elszenvedett fizikai és erkölcsi kínokért. Mint mondta, az összeget amerikai orvosok és ügyvédek segítségével állapították meg.

Az éhségsztrájkra reagálva ajánlott fel a washingtoni külügyminisztérium százezer dollárt.
Kasin azzal utasította ezt vissza, hogy ettől nem áll lábra, és sokkal több pénzre van szüksége a kezelésekhez.

"A végsőkig folytatom az éhségsztrájkot, igazából úgysem élek" - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását