2024. április 27. - Zita

Három vb-öv a tét

Három bokszvilágbajnoki öv talál egyidejűleg gazdára az ukrán Vlagyimir Klicsko és az orosz Szultan Ibragimov hétvégi csatájának végén. A nehézsúlyú ütközetben Klicsko a Nemzetközi Bokszföderációnál (IBF) és a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO), Ibragimov
2008. február 21. csütörtök 14:10 - Hírextra

Általános megítélés szerint ütközetük az első lépésnek tekinthető a királykategória címegyesítése, az úgynevezett vitathatatlan bajnok megtalálása felé vezető úton. A klasszikus súlycsoportnak kilenc éve nincs egyesített bajnoka, az utolsó ilyen titulust a brit Lennox Lewis érdemelte ki 1999 novemberében, amikor legyőzte az amerikai Evander Holyfieldet.

Akkortájt három volt, jelenleg öt nagy bokszszervezetet tekintenek mérvadónak, Klicsko és Ibragimov "gazdáin" kívül a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC). Előbbinél az üzbég Ruszlan Csagajev, utóbbinál az orosz Oleg Maszkajev a vb-öv birtoklója, vagyis jelenleg kivétel nélkül szovjet utódállamok kiválóságai uralják a nehézsúlyt.

"Kettőnk meccsét a sportág érdekében vívjuk, mert arra van szükség, hogy egyetlen bajnok legyen" - jelentette ki Klicsko a magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapást felvezető sajtótájékoztató előtt.

A ringvilágban a jóval esélyesebbnek a 31 éves Klitschkót tartják, aki háromszor kapott ki, eddigi 52 mérkőzéséből viszont 49-et megnyert, 44-et kiütéssel. A 32 esztendős Ibragimovnak 22 sikerrel megvívott - benne 17 KO-val megnyert - meccsén kívül egyetlen döntetlene van.

Az ukrán "nehézfiú" amerikai edzője, Emanuel Steward azt mondta, el nem tudja képzelni, hogy ne Klicsko győzzön, ám hozzátette: azért nem lesz könnyű a csata a balkezes orosz ellen.

"A személyes véleményem az, hogy az útjába került eddigi összes profi bokszoló közül Ibragimov a legjobb, de Vlagyimir vele is el fog bánni" - adott "előminősítést" a tréner a hétvégi riválisról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását