2024. április 27. - Zita

Pártfinanszírozási Staféta

A jövő héttől a Freedom House budapesti székhelyű európai központja, a Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország veszi át a Méltányosság Politikaelemző Központ által tavaly tavasszal indított Pártfinanszírozási Stafétát a Nézőpont
2008. február 20. szerda 13:42 - Hírextra

Közlésük szerint a lépés a szervezetek közötti szoros együttműködést is jelenti; a résztvevők - a Freedom House Europe és a Transparency International Magyarország a Nézőpont Intézettel és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel - egy információs sajtókampány keretében szeretnék a kampányfinanszírozás reformjának témáját továbbra is a figyelem középpontjában tartani.

"Ezzel a kezdeményezéssel a két nemzetközi szervezet olyan társadalmi nyomás kialakulásához szeretne hozzájárulni, aminek eredményeképpen a parlamenti pártok végre megegyezésre jutnak a szükséges reformok bevezetését illetően" - írják, közös célként említve, hogy a politikai pártok pénzügyei átláthatóbbá, a döntéshozók pedig elszámoltathatókká váljanak.

Felidézik: a Pártfinanszírozási Staféta nevű kezdeményezést a Méltányosság Politikaelemző Központ 2007 tavaszán azzal a céllal indította, hogy a hazai közélet egyik rendezetlen, az átláthatóság szempontjából kritikus területét, a politikai pártok és kampányok finanszírozását reflektorfénybe állítsa.

A kezdeményezés lényege, hogy a politikát magas szakmai színvonalon elemző és kutató műhelyek saját, konstruktív javaslatokkal élnek, rendezvényeket szerveznek, és publikációkat jelentetnek meg a párt- és kampányfinanszírozás témakörében, a stafétát pedig rendszeresen újabb kutatóintézeteknek, műhelyeknek adják át.

Jelezték: a Pártfinanszírozási Staféta kezdeményezésében eddig a Méltányosság Politikaelemző Központ, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet, a Political Capital és a Nézőpont Intézet vettek részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását