2024. május 9. - Gergely

Az Overnight Münchenben

Az európai mozi legjobb filmjeit, köztük Török Ferenc Overnight című rendezését mutatja be a European Film Promotion "Picture Europe!" címmel csütörtöktől a müncheni Gloria Filmpalastban - tájékoztatta Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa az MT
2008. február 20. szerda 13:39 - Hírextra

A "Lássuk, mi megy a szomszédban!" mottóval február 21-27. között zajló vetítéssorozat elsődleges célja az európai filmek forgalmazásának elősegítése - tette hozzá.

Az európai film népszerűsítésére létrehozott European Film Promotion (EFP) Münchenben, Koppenhágában majd Madridban tűzi műsorra az európai filmtermés kiemelkedő alkotásait, amelyeket mindhárom városban a rendezvényt vendégül látó filmszínházak programigazgatói választottak ki (Münchenben 13 filmet).

München patinás filmszínházában, a Gloria Filmpalastban csütörtök este Claude Miller legújabb, Un Secret/Titok című filmje nyitja meg a vetítéssorozatot, majd Török Ferenc magyar-német koprodukcióban készült, Overnight című filmjét mutatják be az európai mozi legjobbjai között, a rendező jelenlétében. A vetítést közönségtalálkozó követi. A bemutató érdekessége, hogy időközben elkészült az Overnight német nyelvű kópiája, amely először Münchenben lesz látható.

A "Picture Europe!" vetítéssorozat részeként több szakmai programot is tartanak, melyek a filmek forgalmazását segítik elő. A bemutató a Magyar Köztársaság müncheni főkonzulátusa támogatásával valósul meg.

A European Film Promotion szervezésében megvalósuló programokon - Shooting Stars Berlinben, Producers on the Move Cannes-ban - hazánk a Magyar Filmunió EFP-tagsága révén vesz részt. A jelenleg 28 ország nemzeti filmpromóciós szervezet által működtetett EFP munkájában a Magyar Filmunió 2002 óta vesz részt.

Az Overnight a Katapult Film, a Filmpartners és a Schmidtz Katze koprodukciójában 2007-ben készült, Török Ferenc nemzedéki trilógiájának, a Moszkva tér és a Szezon című filmeknek a befejező darabja.

Az alkotás főszereplője egy sztárbróker, akinek egyetlen napja van arra, hogy visszaszerezze a legfontosabb ügyfele számlájáról hiányzó hatalmas összeget. Az időeltolódást kell kihasználnia: amikor a tőzsdék nyitnak a Távol-Keleten, Európában még éjszaka van. A film "versenyfutás az idővel Budapest, Berlin és Bombay között".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását