2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány: gyorsabban kell beruházni

A beruházások és a fejlesztések hoznak új életet, ezeket nem leállítani kell, hanem növelni a tempójukat - jelentette ki Gyurcsány Ferenc csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen. Magyarország az Európai Unióhoz vele együtt csatlakozott országok közül mess
2008. július 3. csütörtök 16:12 - Hírextra
"Mondhatják sokan, még ez sem elég Magyarországnak, a legjobbnál is van még jobb. Ez így van. Az azonban melengetheti a szívünket, része lehet a nemzeti büszkeségnek, hogy egy nem gyenge versenyben legelöl állunk" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök a Dél-Alföldön induló fejlesztések közül a tömegközlekedés-fejlesztési program mellett kiemelte az M43-as autópálya építését, az újszegedi fürdő fejlesztését, a 47-es út bővítését és rekonstrukcióját, valamint Szentes belvárosának felújítását.

A kormányfő szerint fordulóponthoz érkezett az ország. Két év kényelmetlenség után - amit szavai szerint "nem nagyon szerettek" az emberek - a miniszterelnök szerint gyarapodás, fejlődés, picivel nagyobb jövedelem és fogyasztás jön, amit már jobban szeret az ország.

Botka László, Szeged szocialista polgármestere arról beszélt, hogy az első szegedi villamos 1908-ban indult el, és a Tisza-parti városban jelenleg 24 kilométernyi villamos és 22 kilométer trolibusz pálya van. A napokban induló, 29,4 milliárd forintos összköltségvetésű program befejezését követően Szegeden hat trolibuszvonal lesz, fele annyi, mint a tízszer nagyobb Budapesten.

Nagy Sándor (SZDSZ) városfejlesztési alpolgármester elmondta: 2011-ig 4,8 kilométernyi új villamos pálya épül Szegeden, 18,3 kilométer vágányt újítanak fel, a trolibusz-hálózat pedig 3,7 kilométerrel lesz hosszabb. Kilenc új alacsony padlós villamost és tíz korszerű trolibuszt vásárolnak. Hat csomópont épül át, a végállomások közelében pedig kerékpártárolókat alakítanak ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását