2024. május 16. - Mózes, Botond

Háztartásigép-tervező verseny

Az "internetes generáció", azaz a márkatudatos, független, kevés szabadidővel rendelkező, 25-35 év közötti korosztály igényeinek kielégítését szóló formatervezési pályaműveket vár diákoktól egy zsűri.
2008. február 20. szerda 15:40 - Hírextra

A világ egyik legnagyobb háztartási gép gyártója immár hatodik alkalommal ír ki nemzetközi háztartási gépek tervezésére pályázatot. Olyan, élelmiszertárolásra, főzésre vagy mosásra alkalmas készülékekkel lehet pályázni, amelyek 2-3 év múlva akár kereskedelmi forgalomba is kerülhetnek.
Az internetes korosztály hétköznapjaiban jelentős szerepet töltenek be az online közösségi portálok, fontos számukra a környezetvédelem, valamint a modern technológiák - olvasható a kiíró cég, az Electrolux tájékoztatójában.

A Design Lab 2008 fődíja 5000 euró és egy hathónapos gyakornoki állás a cég valamelyik terméktervező központjában. A második díj 3000, a harmadik pedig 2000 euró. A pályaműveket nemzetközi zsűri bírálja el.

További részleteket a www.ElectroluxDesignLab.com weboldalon lehet megtudni.
A tavalyi versenyt egy magyar diák, Szabó Levente nyerte, E-wash elnevezésű, mosószer helyett "mosódióval" működő mosógépével.

De nem ez az első magyar siker a pályázatok történetében: 2003-ban is az első négy között végzett egy magyar diákcsoport, falra szerelhető főzőlapjával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását