2024. május 14. - Bonifác

Dalszerzők klubja a Merlinben

Több mint száz új dal született már 2004 óta a Dalszerző klubban, amely Müller Péter Sziámi ötletéből indult. Legközelebb február 21-én este a Merlin Színházba várják az érdeklődőket, a házigazda Sziámi lesz.
2008. február 20. szerda 15:36 - Hírextra

A klub az újszülött dalok köré épül. A gyertyákkal és régi írógépekkel berendezett környezetben a vendégek is bármikor megpróbálkozhatnak a dalszövegírással, amelyek közül a legjobbakat akár meg is zenésítik.

A fellépő zenészek saját új dalukon kívül a meghívott költővendég új versének megzenésítésével is készülnek. Beszélgetések, filmvetítések, kiállítások, performanszok szokták színesíteni az estéket, és lehetőséget nyújt a klub fiatal zenekarok bemutatkozására is.

Az elmúlt évadokban a klub vendége volt már többek között Bródy János, Lovasi András (Kispál és a Borz), Kiss Tibor a Quimbyből, Tariska Szabolcs az Amorf Ördögök zenekarból, Tóth Krisztina, Peer Krisztián, Karafiáth Orsolya költők és Darvas Ferenc zeneszerző.

Van-e vége a dalnak? - teszik fel a kérdést a Merlin Színház sajtóanyagában a szervezők. "Mi a titka ennek a legrégebbi irodalmi és egyben zenei műfajnak? Milyen erők adják azt a kiapadhatatlan energiát, amely képes megszólaltatni, kifejezni és százakhoz, milliókhoz eljuttatni érzéseket, gondolatokat, hangulatokat, immár évezredek óta?"

A feltett kérdésekre a dalszerző klubok estjein keresik a választ a résztvevők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását