2024. április 26. - Ervin

A harmadik világháborút jelzi az oszét háború

Vanga, a bulgáriai látnok állítólag megjósolta a dél-oszétiai háborút, azzal, hogy a harmadik világháború egyik okává válik - ez az állítás nagy izgalmat váltott ki a babonásabb orosz internetezők körében.
2008. augusztus 17. vasárnap 14:00 - Hírextra
A Vangáról szóló könyvekben az egyik szomszédasszony gyorsírással készített feljegyzései között 2008-ra ez a jóslat található: "Merénylet négy kormányfő ellen. Konfliktus Indosztánban. Ez lesz a harmadik világháború egyik oka".

Tény, hogy négy politikus útnak indult Grúziába, de ha készült is merénylet ellenük, a jóslat beteljesedését az észt, a lengyel, a litván és az ukrán elnököt egy repülőgépen Tbiliszibe szállító lengyel pilóta megakadályozta, amennyiben a bizonytalan helyzet miatt Azerbajdzsánban szállt le, s utasai autón folytatták útjukat.

Vanga - teljes keresztnevén Vangelina, vagyis az áldott világ hírnöke - híres jósnő volt, messze földről jártak hozzá az emberek. A mai Macedónia területén született 1911-ben, gyerekkorában megvakult, élete nagy részét Bulgáriában élte le, s 1996-ban halt meg. Jó viszonyban volt Todor Zsivkov kommunista rezsimjével. Azt mondta magáról, az előtte álló emberek életét mintegy filmként látja, s kapcsolatba tud lépni rég elhunytakkal is, és gyógynövényekkel gyógyított is.

A Komszomolszkaja Pravda című orosz lap Vanga két beváltnak tekintett jóslatát idézte fel. Az egyik 1980-ból való, s azt mondja: a század legvégén víz alá kerül Kurszk, és az egész világ elsiratja. Erre 20 éven át legyintettek, mígnem elsüllyedt a Kurszk tengeralattjáró.

1989-ben arról beszélt, hogy "2001 szeptemberében leesnek az amerikai fivérek vasmadarak támadásától... s patakban folyik majd az ártatlanok vére" - ezt azóta a New York-i ikertornyok elleni terrorista támadásra vonatkoztatják azok, akik hisznek a jóslatokban. Akik meg nem hisznek, azok arra hívják fel a figyelmet, hogy Vangelina is rébuszokban beszélt, akárcsak más látnokok, ezért a jóslatok között mindig akadhat olyan, amely egy kis jóindulatú magyarázattal utólag egy adott eseményre vonatkoztatható...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását