2024. május 3. - Tímea, Irma

A kínai társadalom változását várják az olimpiától

Sok kínai bízik abban, hogy az olimpiai játékok lehetővé fogják tenni a kínai társadalom további fejlődését, Hszüe Seng-jüan (Xue Shengyuan) például a női strandröplabda-versenytől várja ezt."A mi társadalmunk mindig nagyon konzervatív volt, de ez a sport
2008. augusztus 13. szerda 15:20 - Hírextra
"A mi társadalmunk mindig nagyon konzervatív volt, de ez a sportág segíthet abban, hogy megnyíljon" - vélekedik a 18 éves pekingi diák, miközben mögötte a bikinis sportolók a homokba vetik magukat a labda nyomában.

A női strandröplabda a pompomlányokkal, a zenével, a Copacabana és Riadó Malibuban hangulatával feldobja a nagyon megszervezett, visszafogott pekingi olimpia légkörét.
A tévékamerák és a fotósok élvezettel készítenek közelképeket a napbarnította és izzadó bőrfelületekről, vagy akár valamelyik versenyzőnő kezéről, amint helyére igazítja a bikinit.

"Mi pekingiek messze vagyunk minden tengerparttól és ritkán láthatunk ilyesmit. Ez nagyon jópofa, szórakoztató és szexi" - mondja az AFP-nek a 46 éves Vang Ta-fang (Wang Dafang).

A 12 ezer fős strandröplabda-stadionban számos vállalati alkalmazott, kormánytisztviselő és önkéntes foglal helyet, autóbuszok tucatjai hozzák őket.Egy bemondó fűti a hangulatot, azt kiabálja a mikrofonba: "Van itt egyáltalán valaki? Hallani akarom a hangokat!"

A Mao-évek puritanizmusa még nincs messze, így a 29. olimpiai játékok kínai nézői élvezik ezt a nagyon nyugati stílusú látványt, amelyet diszkózene fest alá, és a környezet is sokkal oldottabb, mint más versenyeken.

Az amerikai-kubai mérkőzésen az addig meglehetősen passzív közönséget egy csapásra lázba hozza az igen lenge égszínkék viseletű, cowboykalapos táncosnők érkezése.Miközben a hangszórók a Hit me with your best shot című, igencsak ritmusos számot harsogják, a fényképezőgépek sorozatfelvételekkel örökítik meg a látványt.

Kicsit később Vang bevallja: a mérkőzésről csak tíz fotót készített, de "csaknem százat" a mazsorettekről."A fiam számára örökítem meg őket. Ő most katonai szolgálatát teljesíti, nem lehet jelen" - magyarázza a férfi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását