2024. május 3. - Tímea, Irma

Bohár András emlékére

Bohár András emlékére nyílik tárlat csütörtökön a Budapest Galéria Kiállítóházában, ahol az érdeklődők a képzőművész elektrográfiai munkáit tekinthetik meg - közölték a szervezők az MTI-vel.
2008. február 20. szerda 09:37 - Hírextra
HAász Ágnes, a Magyar Elektrográfiai Társaság elnöke az MTI-nek elmondta: a március 30-ig látható tárlaton Bohár András (1961-2006) elektromos eszközökkel - például telefax segítségével, számítógéppel - készült képeit mutatják be. Szerepel a tárlaton a 9 darabból álló Faxpoetry című sorozat, a 20 darabos Jelenség és értelem című sorozat, valamint a 12 darabból álló Reduktív költészet: a negatív hangoltság közelítései című sorozat.

A érdeklődők megtekinthetik a művész kiadványait is, és a kiállításon három, Bohár Andrással készült filmet is levetítenek - fűzte hozzá.

HAász Ágnes hangsúlyozta, hogy a Magyar Elektrográfiai Társaság alapító tagja "érdekes egyéniség volt", képeinek vizuális világa filozófiai alapra és az irodalomra helyeződött.

Megemlítette, hogy a 2006-ban elhunyt Bohár András halálának ötödik évfordulójára egy nagyobb, a művész egész munkásságát átfogó kiállítást szeretne rendezni az elektrográfiai társaság.

Bohár András filozófus, esztéta, kritikus, képzőművész 1961-ben született Budapesten, 1982-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskolán, 1982-ben az ELTE BTK filozófia szakán szerzett diplomát. 1996 és 2003 között a Janus Pannonius Tudományegyetem, 2003-tól a Kaposvári Egyetem oktatója volt. A Magyar Írószövetség Kritikai Szakosztálya mellett tagja volt a Magyar Filozófiai Társaságnak, a Szent István Társulatnak, a Magyar Alkotóművészet Országos Egyesületének, valamint a Magyar Műhely alkotókörének is. A Magyar Elektrográfiai Társaságnak 2001 óta alapító és vezetőségi tagja, aktív alkotója.

Bohár András a magyar aktuális avantgárd elméletének egyik meghatározó személyisége volt; 45 éves korában, 2006. február 24-én hunyt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását