2024. március 29. - Auguszta

Veszélyes a Rádió előtti pavilonsor?

Veszélyhelyzetet teremt a Magyar Rádió épülete előtti területen, a mélygarázs fölé - feltehetően engedély nélkül - épülő pavilonsor, ezért a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) annak azonnali elbontását kérte az önkormányzattól.
2008. február 19. kedd 15:04 - Hírextra
A fővárosi Pollack Mihály téren, a Magyar Rádió épületei előtt és a Nemzeti Múzeum mögötti útszakaszon, a tűzoltósági felvonulási területen vendéglátás céljából épülő pavilonsor meggátolja az esetleges tűzesetnél a mentési munkálatokat, illetve veszélyhelyzetet okoz az is, hogy a tér alatt lévő 12 ezer négyzetméteres mélygarázs füstelvezető és szellőző nyílásait is beépítették - mondta az FTP közép-pesti tűzmegelőzési régiójának vezetője az MTI-nek a kedden helyszínen.

Géczi Béla ezredes közölte: ahhoz, hogy egy lakóépületet szükség esetén a tűzoltóság megközelíthessen, a homlokzattól 8-14 méteres szabad területet kell biztosítani. Mivel a pavilonsor közvetlenül az épületek előtt, a felvonulási területen épül, egy esetleges tűzesetnél sem gépjárműfecskendővel, sem magasból mentő autókkal nem tudnak felvonulni - tette hozzá.
A fővárosi tűzoltóság a problémát a legmagasabb, 53 méter magasból is menteni képes emelőkosaras daruval is demonstrálta. Az egyirányú úton letelepített jármű a pavilonsor fölött a rádió épülete közelébe sem tudott jutni, így a tűzoltók szerint sem tüzet oltani, sem embereket kimenekíteni nem tudnának.

Géczi Béla elmondta azt is, hogy a tér alatt húzódó 5 szintes, 400 autó befogadására alkalmas mélygarázs szén-monoxid-elvezető és szellőző nyílásának lefedése a mélygarázs működtetését is veszélyezteti, mert a kipufogógáz vagy egy esetleges tűzesetnél keletkezett füst a vendéglátóegység terébe áramlik.

Az ezredes tájékoztatása szerint a Magyar Rádió még január végén értesítette az FTP-t, hogy az épülő pavilonsor veszélyezteti működésüket. A tűzoltóság a józsefvárosi önkormányzathoz fordult, hogy az építkezést állítsa le, de a munkálatok tovább folytatódtak. A tűzoltóság tájékoztatása idején több munkás is a pavilon építésén dolgozott.

A tűzoltóság szerint a vendéglátás céljából épülő pavilon nem rendelkezik építési engedéllyel, ugyanis az önkormányzat nem az építési, hanem a fennmaradási engedély felülvizsgálatát rendelte el. Géczi Béla ezredes tájékoztatása szerint a pavilonokat a Pollack-projekt keretében építi egy cég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását