2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kevés pénz jut a tűzoltóknak

Nem elegendő az állam által biztosított normatív támogatás a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság működéséhez, ezért a Főpolgármesteri Kabinet kedden egyetértett azzal, hogy a fővárosi önkormányzat kezdeményezze a normatíva megemelését az önkormányzati miniszter
2008. február 19. kedd 13:48 - Hírextra
Nyáry Krisztián az MTI-nek elmondta, hogy a fővárosi önkormányzat évek óta 600-700 millió forint közötti összeget biztosít költségvetéséből a tűzoltóság működéshez a hiányzó állami normatíva pótlásaként.
A tűzoltóság eddig belső parancsnoki intézkedésekkel és takarékos gazdálkodással évente mintegy 100 millió forintos költséget tudott megtakarítani, az alapfeladat, a működés veszélyeztetése nélkül azonban ez az út már tovább nem járható - rögzíti a kabinet elé került előterjesztésében Tiba Zsolt főjegyző.

A Fővárosi Közgyűlés jövő héten dönthet a kormányhoz benyújtandó felterjesztésről.

A Főpolgármesteri Kabinet javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek azt is, hogy a VIII. kerületi önkormányzatnak egy évre, ideiglenes jelleggel adják át a városrészben a közterület-felügyeletet. Ez által 20 fővel növekedne a kerületben a közterület-felügyelők száma - jegyezte meg a kommunikációs igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását