2024. április 29. - Péter

Több mint 6 ezer belépőt adtak el

Több mint hatezer belépőt váltottak az elmúlt hét végén a Gyulai Várfürdőbe, az ötödik alkalommal megrendezett gyulai reneszánsz fesztivál alkalmából - közölte a város szocialista polgármestere kedden, Gyulán.
2008. február 19. kedd 15:58 - Hírextra
Perjési Klára a sajtótájékoztatón elmondta: az idei fesztivál beváltotta a hozzá fűzött előzetes reményeket, hiszen például a várfürdő látogatottsága megközelítette a nyári napokon tapasztaltakat.

A polgármester ezzel igazolva látta, hogy érdemes volt öt évvel ezelőtt, az idegenforgalmi szempontból kedvezőtlen időpontban fesztivált rendezni. A háromnapos program idején azonban nemcsak a várfürdő telt meg vendégekkel; szombaton például 650-en váltottak jegyet a vármúzeumba, de telt házat jelentettek a város szállodái és a magánszállást adók is.

A fürdőváros vezetője nem tudta még pontosan megbecsülni a teljes látogatottságot. Megjegyezte ugyanakkor, hogy szombaton a hideg, téli időjárás ellenére is 29, korabeli jelmezbe öltözött csapat vonult fel a város főutcáján.

A gyulai reneszánsz fesztivált a Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából meghirdetett Reneszánsz Év keretében rendezték meg. A programban szerepelt zene és tánc, kiállítás, kézműves vásár, de bemutatták a korabeli divatot is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását