2024. április 29. - Péter

Elítélték a féltékeny juhászt

Féltékenységből támadt korábbi munkaadójára egy román állampolgárságú, juhászként dolgozó férfi, akit emiatt jogerősen tizenöt hónap börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden. A román állampolgárságú Cs. Antal 2005 tavaszától dolgozott Kunszentmiklóso
2008. február 19. kedd 15:54 - Hírextra
Egy hónap múlva élettársát és közös gyermeküket is áttelepítette, az asszony a ház körüli munkákban segédkezett.

A vádlott azt gyanította, hogy élettársa és a sértett között szexuális kapcsolat van, emiatt megharagudott volt munkaadójára, és az asszonnyal is megromlott viszonya.

November 18-án Cs. Antal a tanyához ment, a két férfi dulakodni kezdett, a sértett többször megrúgta a vádlottat, aki több sérülést okozott volt munkaadójának. A sértett sebesülései nyolc napon belül gyógyultak, a bíróság szerint a súlyosabb sérülések elmaradása csak annak köszönhető, hogy a megtámadott férfi eredményesen védekezett.

A Hegedűs István vezette büntető tanács az elsőfokú bíróság álláspontjával ellentétesen úgy ítélte meg, a férfi ölési szándéka nem állapítható meg, ezért tettét az emberölés kísérlete helyett testi sértés kísérletének minősítette. Az első fokon kiszabott négyéves börtönbüntetés tartamát tizenöt hónapra enyhítette, a kiutasítás négyéves hosszát pedig két esztendőre mérsékelte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását