2024. április 26. - Ervin

Nem lesz Pécsett Kórusolimpia

Pécs helyett Kína adhat otthont a 2010-es Kórusolimpiának, holott a baranyai megyeszékhely a rendezvényt korábban az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményének szánta - írta kedden az Új Dunántúli Napló.
2008. február 19. kedd 10:52 - Hírextra

A Kórusolimpiát szervező Interkultur Hungaria Kht. a napokban arról tájékoztatta a Pécsi Kulturális Központ igazgatóját, hogy a rendezvényt két év múlva Kínában tartják, mert bár előkészületek folytak a Dunántúl legnagyobb városában, a cég nem kapott semmiféle visszajelzést, hogy Pécs komolyan gondolná vendéglátó szerepét.

Mészáros András, az EKF főigazgatója azt mondta: az EKF nem tudja felvállalni a mintegy másfél milliárd forintos világeseményt, legalábbis ő erről egy személyben nem dönthetett. Nyilvánvaló, hogy szükség lesz kiemelt rendezvényekre, hiányzik azonban a város hosszú távú kulturális stratégiájának véglegesítése.

A Pécsi Kulturális Központ igazgatója, Laknerné Brückler Andrea szerint a másfél milliárd forintból Pécsnek hatszáz milliót kellett volna előteremtenie, s háromszáz kórus tizenhatezer tagját láthatták volna vendégül kétszer öt napra, mellyel mintegy százezer vendégéjszakával, étkeztetéssel járó bevételt generálhattak volna.

A pécsi közgyűlés tavaly nyáron hozott határozatában kérte fel a Pécs2010 Menedzsment Központ művészeti igazgatóját, hogy a Kórusolimpiát a 2010-es év kiemelt programjai között szerepeltesse - olvasható a baranyai napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását