2024. április 25. - Márk

Kétszer fordultak, annyi mindent vittek

Elfogta a rendőrség azt a két fiatalembert, akik a gyanú szerint két építkezésről loptak el kisgépeket, szerszámokat és építőanyagot Gyulán - értesült a HavariaPress.
2008. február 19. kedd 06:38 - Hírextra

A bűncselekményt szombaton fedezte fel az egyik épülő ház tulajdonosa, ezután értesítette a békési város rendőreit.

A nyomozók rövid idő alatt kiderítették, hogy kik vihették el az eszközöket, hiszen már a lopás felfedezése előtt belebotlottak a tettesekbe. Akkor még futni hagyták a két fiatalt, mert nem merült fel bűncselekmény gyanúja, de az akkor felírt adatok alapján, a betörésről szóló bejelentések után órák alatt elfogták a gyanúsítottakat.

Mint kiderült, az egyik építkezésről többek között hegesztő trafó, létra, búvárszivattyú, villáskulcs készlet, a szomszédos építkezésről pedig burkolótéglák tűntek el. A bejelentést követően a rendőröknek rögtön volt ötletük, hogy hol keressék az ellopott holmikat. A járőrök ugyanis az előző éjjel, éjfél körül a Gyulavári felé vezető úton igazoltattak két fiatalembert, akik szerszámokkal megrakott biciklijeiket tolták kifelé a városból.

Az egyenruhásoknak akkor azt mondták, hogy minden, amit visznek, a sajátjuk, ezért a járőrök - mivel akkor még senki sem tett bejelentést lopásról - miután felírták a két férfi adatait, útjukra engedték őket. A feljelentést követően azonban azonnal megkeresték a két gyulai biciklist, akiknél a meglopott háztulajdonosok fel is ismerték saját szerszámaikat. Kiderült, hogy egyikük jól ismerte a terepet, hiszen dolgozott az egyik építkezésen; ismerősét pedig egy kocsmában beszélte rá, hogy menjen vele lopni. Kiderült az is, hogy a fiataloknak kétszer kellett fordulniuk, mert egyszerre nem is tudták hazavinni a sok szerszámot és gépet, amit összeszedtek az építkezésekről. A Gyulai Rendőrkapitányság lefoglalta a lopott értékeket, a két huszonéves ellen pedig eljárás indult.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását