2024. április 27. - Zita

Magyar orgazdát fogtak

Szlovákiában fogták el a rendőrök azt a magyar férfit, aki a gyanú szerint orgazdaként segített egy Németországban tevékenykedő betörőbandát az elmúlt két évben - értesült a HavariaPress.
2008. február 19. kedd 06:41 - Hírextra

Az ügyben az Augsburgi Államügyészség indított nyomozást, miután 2006 májusa óta tíz esetben tört be feltehetőleg ugyanaz a betörőbanda különböző cégekhez, ahonnan 150 millió forint értékben loptak el különböző szerszámgépeket. A tettesek közül még többeket keresnek, ám az eddigi elfogások és beszerzett adatok alapján a szálak egy magyarországi orgazdához vezettek.

Az Augsburgi Államügyészség ezért jogsegélykérelemmel kereste meg a Nemzeti Nyomozó Irodát, különösen azért, mert több adat utalt arra, hogy a lopássorozat feltételezett orgazdái és a lopott holmi értékesítésével foglalkozó magyar állampolgárok magukban a lopásokban is részt vehettek. A feltételezett tettesek közül végül a szlovákiai Párkányban fogtak el egy magyar állampolgárt, akit egyébként német és magyar hatóságok is köröztek. A férfi azóta már megkezdte egy korábban kiszabott szabadságvesztését egy hazai BV-intézetben; a nála, illetve társainál tartott házkutatások során nevezettek lakásán több, a nemzetközi tárgykörözésben is szereplő gép került elő. Az eljárás során eddig mintegy húszmillió forint kárérték térült meg.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását