2024. március 29. - Auguszta

Kármán Irén nem rágalmazott

Első fokon felmentette a bíróság pénteken Kármán Irén újságíró-dokumentumfilmest, aki ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt indított magánvádas eljárást a kecskeméti maffiaper néven ismerté vált ügy egyik elítéltje, Csüllög Zsi
2008. július 11. péntek 20:44 - Hírextra
Kármán Irén közölte: a bíróság - még nem jogerős ítéletében - kimondta, hogy nem sértette meg Csüllög Zsigmond jó hírnevét, nem gázolt a becsületébe.

Csüllög Zsigmond nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt indított magánvádas eljárást Kármán Irén ellen, mert 2007. május 7-én a TV2 Mokka című műsorában megemlítette, hogy az Orbán-kormány regnálásának utolsó napjaiban Csüllög és társai 85 millió forintot kaptak a Széchenyi Tervből szállodafejlesztésre.

A bíróság a felmentő ítéletet - egyebek mellett - azzal indokolta: bár Csüllögnek valóban megszűnt a jogviszonya a vissza nem térítendő állami támogatást elnyert cégben, a pályázat előkészülete már jóval előbb megkezdődött, és akkor még a feljelentő jelentős befolyással bíró részvényese volt a társaságnak, így tudnia kellett a hitelfelvételről - mondta Kármán Irén.

Kármán Irén álláspontja szerint - mivel dokumentumfilmesként nyilatkozott a televíziónak - az általa elmondottak beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságának keretei közé. Hangsúlyozta: nem fogadja el azt az állítást, hogy a pályázat elbírálása idején Csüllög nem volt kapcsolatban a kedvezményezett céggel, a H-Build Zrt.-vel; meggyőződése ugyanis, hogy voltak strómanjai. Mint mondta, arra emlékeztette a bíróságot, hogy Csüllögöt szervezett bűnözői csoport tagjaként ítélték el.

Kármán Irén megjegyezte: Csüllög Zsigmond a Mokka-interjúval kapcsolatban - ötmillió forintos kártérítést kérve - polgári pert is indított ellene; e per még folyamatban van.

A főként olajszőkítési ügyekkel foglalkozó Kármán Irént megverve és megkötözve találták meg tavaly júniusban a pesti Duna-parton. Azt mondta, hogy előtte Pesterzsébeten leütötték. Az ügyben előbb bűncselekmény hiányában szüntették meg a nyomozást, később - Kármán Irén panasza nyomán - az indoklás bizonyítottság hiányára változott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását