2024. április 26. - Ervin

Hamis márkajelzésű ruhát és védett madarakat találtak

Egy görög kamionban több mint 50 millió forint értékű hamis márkajelzésű ruhát, egy román személygépkocsiban pedig ezerötszáz védett madár tetemét találták meg a vámosok Nagylaknál - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi regionális Parancsnokságának
2008. október 16. csütörtök 10:29 - Hírextra
A pénzügyőrök egy, az okmányok szerint Görögországból Csehországba ruházati termékeket szállító kamiont vizsgáltak át, a rakomány között 12.190 darab különböző márkajelzéssel ellátott női és férfi ruházati terméket találtak - mondta Némedi Varga Éva.

Az előzetes szakvéleménye alapján a termékek hamisítványok. A közel 52 millió forint összértékű szállítmányt lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűntette miatt eljárást indítottak - tette hozzá a százados.

A pénzügyőrök szintén a nagylaki határátkelőnél két román állampolgár személyes úti holmija, valamint a járművük csomagterében talált hűtőtáskában összesen 1.509 védett madár - pacsirták, réti pityerek, sordélyok, búbos pacsirták, barázdabillegetők és seregélyek - tetemét találták meg.

Az utasok a szükséges természetvédelmi engedélyekkel nem rendelkeztek, ezért a fővámhivatal a több mint 15 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalta és természetkárosítás bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indított - közölte a sajtóreferens.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását