2024. május 12. - Pongrác

Képzőművészeti pályázat a március 9-i népszavazás alkalmából

"Alkossuk meg jövőképünket!" címmel nyílt pályázatot hirdettek a VAM Art projekt keretében a március 9-i népszavazás alkalmából - tájékoztatta Vitek Zsolt szervező kedden az MTI-t. Vitek Zsolt elmondta, hogy március 2-ig várják a pályázatokat grafika, fot
2008. február 19. kedd 19:07 - Hírextra
Eddig nyolcvanan jelezték részvételi szándékukat; az előzetes jelentkezés határideje szerdán jár le - tette hozzá.

A szervező hangsúlyozta: nem akarnak politizálni, csupán jó lehetőséget látnak abban, hogy a politika kapcsán népszerűbbé tegyék a művészetet. Mint mondta, a népszavazást olyan eseménynek tekintik, amelyre lehet reflektálni, s ezáltal felhívhatják a figyelmet arra, hogy nem csak politika, hanem művészet is létezik a világon.

A politikáról ma többet lehet olvasni, mint a művészetről - közölte Vitek Zsolt, aki kitért arra: a pályázati felhívással azt szeretnék elérni, hogy ne csak a politika legyen populáris, hanem a kortárs művészet is, amelynek minél több emberhez el kell jutnia.

A kiállító művészek között kiosztják majd a szakma díját, az alkotók szavazatai alapján odaítélt különdíjat, a közönségdíjat, s a legpozitívabb művész díját, amelyre mindenki voksolhat.
Vitek Zsolt az utóbbi elismerés kapcsán elmondta: a szervezők azt a művészt díjazzák, aki vicces, vidám, optimista művet alkot a politikával kapcsolatban, aki a legpozitívabban áll a felhíváshoz.
A kiállítást március 9-től a hónap végéig tekinthetik majd meg az érdeklődők Budapesten, a VAM Design Center átriumában, ahol lehetőség nyílik az alkotások megvásárlására is.

A hatvan művész és több üzletember összefogásával megvalósuló VAM Art projekt elindulását tavaly szeptemberben jelentette be Vincze Miklós, a VAM Design Center alapítója, a kortárs képzőművészet népszerűsítését, versenyképességének javítását célzó program életre hívója. Közlése szerint a programban résztvevő üzletemberek az első évben összesen 273 millió forintot fordítanak a projektre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását