2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Multidézés és utcabál éjszaka

Történelem, kézművesség, múltidézés és utcabál várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján június 20-án szombaton a világörökséghez tartozó Nógrád megyei Hollókőn.
2009. június 13. szombat 10:33 - HírExtra
Az este kezdődő és éjfélig tartó programokat közösen szervezi az önkormányzat és a Vállalkozók köre - mondta Szabó Csaba polgármester az MTI-nek.

A hollókői Legendák Házában 18 órakor Szent László Vitézei mutatnak be történelmi előadást Legendás hősök, hősök legendái címmel. A templom előtti téren Fábián Ferenc citeramuzsikája idézi a régi falusi hangulatot, helybéli asszonyok pedig gyerekkorukról mesélnek a Tájház udvarán. A Bourdon együttes koncertjén lesz udvari zene és esti mulatozás dudaszóval, majd nyár esti utcabál éjfélig.

Ez idő alatt a Hollókői Asszonykórus énekel az ófalu utcáin, a Fakanalas festésbemutatóval várja a látogatókat, itt a vásárlók főzőkanalat, a Fazekas Műhelyben pedig plakettet kapnak ajándékba. A Katalin csárdában a kukoricapattogtatás mellett népviseletes bemutatót is tartanak, a Kézműves Portán gyertyakészítési és díszítési technikák sajátíthatók el.

A Palóc Kávéház Hollókőről készült képkiállítással várja a vendégeket, a Pajtakert Galériában Antal Gergely kerámiakiállítását és Csóri Miklós Ember a Földön című fotókiállítását mutatják be, míg a Szövőház látogatói kipróbálhatják a régi hollókői parasztszövőszéket, és megnézhetik, miként működik a repülővetélős szövőszék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását