2024. május 20. - Bernát, Felícia

Káosz a pályázat körül?

A Fidesz szerint teljes káosz és átgondolatlanság uralkodik a digitális táblák pályázatai körül - erről Pelczné Gáll Ildikó, az ellenzéki párt alelnöke beszélt keddi sajtótájékoztatóján.
2008. február 19. kedd 13:52 - Hírextra
A politikus szerint ez a helyzet a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) szakmai hozzá nem értése miatt alakulhatott ki, és mert visszaélésszerűen gyakorolják azt a lehetőséget, hogy a kiírásokat indokolatlanul megváltoztatják.

Pelczné Gáll Ildikó a pályázók "kálváriájáról" szólva elmondta, hogy a pályázat tavaly november vége helyett csak december 18-án jelent meg, de a pályázók akkor még nem dolgozhattak, mert sem a kalkulátor, sem a kitöltő-program nem volt elérhető.

Mint mondta, az NFÜ honlapján januárban megjelent egy közlemény, amely arról tájékoztatott, hogy a kalkulátor ugyan még nem érhető el, de a pályázat beadása csak a kalkulátorral történhet meg. Ezek után egy újabb közlemény már arról szólt, hogy kalkulátor és a kitöltő adatlap február 1-től lesz elérhető, ami eredetileg a pályázatok beadásának határideje lett volna.

Február 5-én azonban - folytatta Pelczné Gáll Ildikó - már arról tájékoztattak, hogy pályázatok beadási határideje megváltozik, február 1-e helyett február 20-tól március 10-ig a hátrányos helyzetű térségek, március 10-től március 31-ig pedig a többi térség pályázhat.

Emellett egy közlemény arról is szólt, hogy a kalkulátort február 20-tól teszik fel a honlapra, illetve, hogy pályázati adatlapban és elvárásokban is lesz néhány változás. Mint mondta, bár először az elektronikus aláírás is feltétel volt, később ettől eltekintettek.

Ennyi ma Magyarországon a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóvoltából a gyors elektronikus pályázat - fogalmazott Pelczné Gáll Ildikó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását