2024. május 3. - Tímea, Irma

Állatkerti dixiland

Benkó Sándor és zenekara, a Benkó Dixieland Band ad koncertet szerda este a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Zenés állatkerti esték elnevezésű koncertsorozat keretében. Az 1957-ben Benkó Sándor által alapított együttes félévszázados fennállása óta tízez
2008. július 29. kedd 18:25 - Hírextra
Az állatkerti nyáresti koncertsorozat újjáélesztése óta a Benkó Dixieland Band rendszeresen fellép a Zenés állatkerti esték programsorozat keretében. Különleges hangulatú állatkerti koncertjeiket mindig nagy érdeklődés kíséri, nemcsak a jazzt és a dixielandet jól ismerő hallgatóság, hanem a műfajjal csak most ismerkedő zenebarátok körében is.

A koncert szerda este fél kilenckor kezdődik, ám az eseményre érkező látogatók előtt már 19 órakor megnyitják az állatkert kapuit. A koncert kezdéséig a Pálmaház és az Akvárium nyitva áll a koncertlátogatók előtt, sőt a Főkapu környékén és a Nagy-tó partján is sétálhatnak. Aki szeretné, felkeresheti a Japánkertet is.

A Zenés állatkerti esték programsorozat keretében augusztusban koncertet ad a Budapest Ragtime Band (augusztus 6.), a Budapest Klezmer Band (augusztus 13.) és a Szent István Király Zeneiskola Ütőzenekara (augusztus 27.) - tudatta közleményében a városligeti intézmény.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben már az 1800-as évek végén rendszeres tartottak zenei programokat, sőt a városligeti intézménynek az 1910-es években saját, hatvantagú szimfonikus
zenekara volt. A II. világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, ahol jelenleg a Japánkert található.

A hatvanas években lényegében megszűnt a hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével. A rendszeres nyáresti zenei programok hét esztendeje indultak újra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását