2024. március 29. - Auguszta

Herczog Edit: A döntés rajtunk áll: fizetünk vagy csalunk?

"A tudás – akár védett, akár köztulajdon – egyre általánosabban elérhető. Egy szobában kiállított autót a szomszéd szobában 5 percbe telik lemásolni. Az eredmény nem lesz rosszabb, csak olcsóbb.
2008. február 19. kedd 15:23 - Hírextra
Nekünk kell meghoznunk azt a döntést, hogy mégis a drágább árut vesszük meg, hogy fizetünk a szellemi teljesítményért, az innovációért akkor is, amikor megtehetnénk, hogy a hozzáadott értékkel nem rendelkező terméket, szolgáltatást választjuk"- hívta fel a figyelmet Herczog Edit az EU pénzügyi érdekeinek védelméről, illetve a csalás elleni küzdelemről szóló Musotto (néppárti, olasz) jelentés kapcsán.

A szocialista politikus szerint a jelentése rávilágít ugyan a közelmúlt sikereire, de néhány szomorú hiányosságra és régi adósságra is figyelmeztet. "Hosszú és eredménytelen harcra kell berendezkednünk. Ehhez nagyfokú tudatosság és elkötelezettség szükséges. Nem várhatjuk, hogy az egyes polgárok maguk ismerjék fel ezeket az összefüggéseket és értékalapú döntéseket hozzanak, ha a szabályozók, az államok szintjén nem vagyunk képesek ugyanerre. Különösen fontos, hogy az uniós pénzek felhasználása körüli visszaéléseket a hibahatár alá szorítsuk: az ilyen csalások az unió egészét nevetséges fényben tüntetik fel, amikor uniós pénzt unió által kinyilvánított célok ellenében használnak fel" - hangsúlyozta Herczog Edit.

"Számomra a jelentés időszerűségét az adja, hogy Magyarországon döntés született a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület felállításáról"- mondta a szocialista EP képviselő. A Testület elsősorban koordinációs feladatokat lát el a Magyar Szabadalmi Hivatal, az egyéb kormányzati szervek és a gazdasági élet szereplői között, többek között az uniós adatszolgáltatásokkal kapcsolatban is. A Testület létrehozása kifejezi, hogy Magyarország - a feketegazdaság elleni küzdelem részeként - elkötelezett a szellemi tulajdonjogok megsértésének visszaszorítása iránt.

"Ez nemcsak a hazánkban működő vagy ide importáló vállalkozások számára megnyugtató, hanem előmozdítja a működőtőke-beáramlását, erősíti a befektetői bizalmat és Magyarország kedvező nemzetközi megítélését is a jogérvényesítés terén. A Testület megfelelő fórumot biztosít ahhoz is, hogy Magyarország a jogérvényesítés terén fennálló európai közösségi kötelezettségeinek eleget tegyen és egyúttal biztosítja a fogyasztók fokozottabb védelmét is." - emlékeztetett Herczog Edit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását