2024. április 20. - Tivadar

Ez csak a kezdet

"Az uiós reformszerződés megszületése nem egy folyamat lezárása, hanem a kezdete: az EU végre az emberek számára érezhető, konkrét problémák megoldásával foglalkozhat" - mondta Herczog Edit EP képviselő, amikor üdvözölte, hogy Lisszabonban 2007. december
2007. december 13. csütörtök 13:56 - Hírextra

A szocialista politikus szerint a következő hónapokban mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a tagországok törvénybe is iktassák a reformszerződést. Ehhez a társadalom minden szereplőjének aktív közreműködésére szükség van.

"Ez a szerződés az EU társadalmainak előrelépését jelenti. Kevésbé hat az üzleti világra, hiszen a belső piac már létezik, működik. A társadalmi Európa létrejötte az, ami a valóságos előrelépést jelenti minden ember életében, hogy mindenkinek azonos, demokratikus jogai, azonos demokratikus szabályai lehessenek, függetlenül attól, hogy az EU mely országában született" - hangsúlyozta a szocialista politikus.

A ratifikálás lehetőséget kínál arra, hogy megértessük az európai polgárokkal: a reformszerződésnek köszönhetően az unió többet foglalkozhat az emberek mindennapi életét érintő problémák megoldásával – hívta fel a figyelmet a képviselő. Egyebek mellett ezt szolgálja az is, hogy a legtöbb uniós jogszabály elfogadásában az eddiginél nagyobb szerep jut majd az Európai Parlamentnek, az egyetlen közvetlenül megválasztott uniós döntéshozó testületnek.

"Idén januárban még nem sok európai politikus mert volna mérget venni arra, hogy mostanra sikerül megegyezésre jutni egy olyan európai alkotmányról, melyet az évvégére már reformszerződésnek hívnak és amely minden tagállam igényét, követelését kielégíti. Most viszont elmondhatjuk: az európai Unió kilábalt az intézményes válságból, erősebbé és nagyobb nemzetközi befolyásúvá válhat, és jobban szolgálhatja lakóinak érdekeit" - tette hozzá Herczog Edit.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását